Головна » 2011 » Грудень » 4 » Конкурс «Увага! Діти на дорозі!»
12:05
Конкурс «Увага! Діти на дорозі!»

 З 20 серпня по 20 вересня 2011 року проходив Всеукраїнський конкурс-рейд "Увага! Діти на дорозі!”.


         Під час проведення тематичних   уроків були використані різноманітні форми та прийоми роботи: інструктування, анкетування, інсценування, рольові ігри,  вікторини,  озна­йомлення з дорожніми знаками, перегляд відео роликів.

         Так, на виховній годині «Історія дорожніх знаків»  учні 1 класу з класним керівником Моісей А.М. ознайомилися з основними дорожніми знаками та обговорили переглянуті мультфільми «Світлофор», «Гармонія світлофора» із циклу «Азбука безпеки», за допомогою настільної гри «Дорожня абетка» моделювали ситуації переходу вулиць, площ, випробували себе в якості водіїв. А під час прогулянки мали змогу спостерігати за різними видами транспорту,  який їздить вулицями селища та ознайомитись з небезпечними ділянками дороги.

       Діти 2-го класу (класний керівник Ступак С.В.) подорожували до лісової школи, по дорозі вони виконали завдання Світлофора  Моргайчика, склали девіз подорожі та вивчили пісню «Як цікаво крокувати».

       Учні 3-а класу з класним керівником Поліводою Н.Я. розв`язували ситуативні завдання з основних правил дорожнього руху, сподобались їм арифметичні задачі, пов`язані з ПДР та гра «Червоний, жовтий, зелений».

         «Будь обережний ти на дорозі, щоб рідні тебе не чекали в тривозі» - під таким девізом пройшов урок у 4 класі (класний керівник Самойленко Л.М.). Діти вирішували проблемні питання: чи є зв’язок між ввічливістю та Правилами дорожнього руху і чому люди порушують правила дорожнього руху. З`ясувалося, що через  невихованість та нечемність. Під час інсценування діти познайомилися з хлопчиками-пустунами, що грали на проїжджій частині дороги з м`ячем та катались на велосипеді. Герої нагадали, що небезпечна поведінка приводить до ДТП.

         Виконуючи практичну роботу, учні 7 класу (класний керівник Сатункіна С.В.) пригадали всі небезпечні місця нашого селища та обрали собі безпечний маршрут від школи до дому та навпаки. Діти, користуючись планом-картою селища Розсипне, прослідкували свій маршрут до школи за безпечними ділянками дороги,  зазначили місця, де треба розставити дорожні знаки різного призначення («Пішохідний перехід», «Увага,  діти!», «Залізничний переїзд без шлагбаума» та інші). В кінці уроку діти створили плакат «Увага: дорога!»

 Інтерактивні вправи «Мікрофон», «Візитка»,  віртуальна подорож надали можливість активізувати роботу учнів 9а класу (класний керівник Чуйкова Т.М.), а складені пам`ятки – закріпити знання учасників дорожнього руху.

          Цікаво  пройшла  велоестафета  для учнів 10 класу  (класний керівник Платонова В.М.).  На шкільному майданчику хлопці продемонстрували віртуозну їзду на велосипедах, а в класі під час групової роботи були повторені правила юних велосипедистів, правила їзди на скутері та катання на роликах. В групах були обрані інструктори, які протягом тижня провели інструктажі про небезпеку їзди на велосипеді, скутері, мотоциклі для учнів  2-8 класів.

          Школярі усіх вікових груп взяли активну участь у конкурсі-виставці малюнків «Увага! Діти -  на дорозі!»,  проведеному педагогом-організатором Куліковою А.М..  Найактивнішими учасниками стали учні початкової школи, а переможцями – Козачкова Єлизавета (6-й кл.), Артемчук Дарина (4-й кл.), Шаройко Вікторія (4-й кл.).

   Завдяки вжитим в школі заходам  під час  рейду – конкурсу „Увага! Діти – на дорозі!”  учні пригадали вже знайомі та вивчили нові правила дорожнього руху, склали безпечні маршрути руху до школи, зрозуміли, що потрібно бути зразковими пішоходами та дотримуватись правил дорожнього руху.

Л. М. Самойленко, заступник директора з ВР

 
Переглядів: 756 | Додав: vera | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: