Головна » 2014 » Червень » 16 » «Навколосвітня регата» на уроці математики
10:22
«Навколосвітня регата» на уроці математики

 

На уроці математики шестикласники за допомогою гри мали змогу повторити матеріал з тем «Додатні і відємні числа», «Прямокутна система координат», закріпити вміння зображати задані точки в системі координат.

Учні обєднались в пять команд – кораблів, склали з паперу «Кораблики», придумали їм назву та відправились в «навколосвітню регату» по темам математики шостого класу.

На старті привели екіпіровку корабля в повний порядок: розклали все по своїх місцях, щоб нічого не заважало в подорожі. Повторили, що таке числовий ряд, записали в порядку зростання даний ряд чисел.

Перед «виходом в море» склали маршрут руху, повторивши поняття «Прямокутна система координат». В результаті побудови точок на координатній площині отримали пятикутник – пять перешкод на шляху, які потрібно буде подолати.

І перша перешкода в морі – рифи – рівняння, які потрібно було швидко розвязати. Самі рівняння були не важкі, але потребували уваги, щоб не наробити помилок із відємними числами. Але команди добре впорались із цим завданням.

Зустрівся кораблям і загублений острів – кросворд із зашифрованим словом, яке потрібно відгадати. Без нього моряки не зможуть орієнтуватися по мавпі. І тут у команд виникли проблеми: забули, що відстань від початку координат до точки з даною координатою називається модулем. Але все ж таки здогадались, що було зашифровано слово «градус».

Як в пригодницьких фільмах, не обійшлось і без піратів – виразів із забутими модулями. Ці завдання виконували команди довше, припустилися помилок.

І ось, нарешті, на горизонті рідний маяк, вогник якого ледь – ледь світить у далечині. Потрібно пройти останнє випробування: перевірити правильність поставлених знаків в прикладах. Це завдання виконали всі команди дуже швидко і правильно.

В кінці уроку діти самі виставили собі оцінку в листках взаємоконтролю роботи груп. Отримані результати задовольнили всіх: кожен учень працював весь урок, допомагав своїй команді повернутись додому з «Навколосвітньої регати».

 

Переглядів: 665 | Додав: vera | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: